Read Het verrotte leven van Floortje Bloem by Yvonne Keuls Free Online


Ebook Het verrotte leven van Floortje Bloem by Yvonne Keuls read! Book Title: Het verrotte leven van Floortje Bloem
The author of the book: Yvonne Keuls
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 25.95 MB
Edition: Ambo bv, Braan
Date of issue: 1982
ISBN: 9026305478
ISBN 13: 9789026305474

Read full description of the books Het verrotte leven van Floortje Bloem:

De hoofdpersonen in de beroemde sociale romans van Yvonne Keuls, waarin fictie en werkelijkheid een hechte eenheid vormen, zijn geen zielige figuren. Het zijn in feite sterke figuren die in een ellendige situatie terecht zijn gekomen. Thema's als leed en onmacht, angst, onwil en het grote gemis aan liefde, maar ook schuld en eigen verantwoordelijkheid worden met warmte behandeld.

Het verrotte leven van Floortje Bloem is een antwoord op de noodkreet van een heroïne hoertje dat bang is in het gekkenhuis terecht te komen. Het is onder meer een pleidooi voor een klinische opvang van verslaafde prostituees onder de achttien.
Het verrotte leven van Floortje Bloem heeft sinds het verschijnen in 1982 nog niets aan zeggingskracht verloren. Het boek is inmiddels vijfentwintig keer herdrukt. Het verrotte leven van Floortje Bloem.

Read Ebooks by Yvonne KeulsRead information about the author

Ebook Het verrotte leven van Floortje Bloem read Online! Yvonne Keuls komt op zevenjarige leeftijd naar Nederland en al op jonge leeftijd begint zij te schrijven. Korte verhaaltjes over gebeurtenissen die indruk op haar maken en haar ontroeren. De basis is gelegd, want ook later zal zij op deze manier haar succesvolle romans schrijven. Als gewaardeerd schrijfster ontvangt ze dan ook een aantal literaire prijzen.

Yvonne is één van de eerste Nederlandse schrijvers die sinds 1967 lezingen op scholen en in boekhandels en bibliotheken verzorgd. Daar groeit haar interesse voor de problemen van jongeren, die onderwerp van haar succesvolle boeken als in Het verrotte leven van Floortje Bloem en De moeder van David S. zijn. De moeder van David S. is overigens in meer dan 14 landen in vertaling verschenen.

Vanaf 1969 begint ze met het dramatiseren van beroemde boeken als Boek der kleine zielen en De koperen tuin. Ook speelde ze zelf in verschillende theatervoorstellingen.

Al veertig jaar lang is Yvonne Keuls een veel gelezen en geprezen auteur. Van haar roman Mevrouw mijn moeder zijn meer dan 300.000 exemplaren verkocht. Het boek werd bekroond met de Trouw publieksprijs 1999. In 2001 verscheen haar ontroerende levensverhaal Madame K. Van Indisch kind tot Haagse dame dat direct na verschijnen een bestseller werd.


Ebooks PDF EpubAdd a comment to Het verrotte leven van Floortje Bloem
Read EBOOK Het verrotte leven van Floortje Bloem by Yvonne Keuls Online free

Download PDF: het-verrotte-leven-van-floortje-bloem.pdf Het verrotte leven van Floortje Bloem PDF