Read Gyilkosság Deptfordban by Anthony Burgess Free Online


Ebook Gyilkosság Deptfordban by Anthony Burgess read! Book Title: Gyilkosság Deptfordban
The author of the book: Anthony Burgess
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 793 KB
Edition: Európa Könyvkiadó
Date of issue: 2009
ISBN: No data
ISBN 13: No data

Read full description of the books Gyilkosság Deptfordban:

Anthony Burgess 1964-ben, Shakespeare születésének négyszázadik évfordulójára publikált egy regényt a nagy drámaköltő elképzelt szerelmi életéről. Alig harminc évvel később, 1993-ban pedig megjelentette egy másik nagy drámaköltő regényes életrajzát. Akkor volt a négyszázadik évfordulója Christopher Marlowe halálának.

A mai napig nem sokat tudunk Marlowe-ról. Egy varga fia, Cambridge-ben magiszteri titulust szerez, kiváló latintudós, az első igazán nagy Erzsébet-kori drámaíró, ateista, kém, homoszexuális, gyilkos és áldozat. Az ő alakján keresztül teremti újjá az angol nyelv szerelmese, Anthony Burgess az angol nyelv, kultúra és történelem egyik legnagyobb korát, I. Erzsébet uralkodásának szűk tíz esztendejét. A Nagy Armada támadását várva a királynő titkosszolgálata mindenhol összeesküvést szimatol, titkos katolikusok után nyomoz, Stuart Mária híveit fürkészi. Ezek közé a kémek közé jelentkezik még cambridge-i diákként "Kit" Marlowe, nem annyira hazaszeretetből, hanem inkább pénzért. Látva kutakodásának eredményét, a leleplezett összeesküvők felakasztását, kibelezését, felnégyelését, már odahagyná a testületet, de ez persze lehetetlen. Közben két igaz szerelmet is átél: a névtelen színészfiúval, aki a kor szokása szerint női szerepeket játszik (nem is csak a színpadon), és Tom Walsinghammel, a kor egyik legbefolyásosabb családjának sarjával, a titkosszolgálat vezetőjének unokaöccsével. A kémkedés elviszi Párizsba, Németalföldre, Skóciába, alkotótehetsége pedig feljuttatja a csúcsra: a Doktor Faustus és A máltai zsidó máig az angol drámairodalom mérföldkövei. És belekezd még egy történelmi darabba, ezt azonban már csak egy másik, frissen Londonba érkező tollforgató fejezi be - Will Shakespeare.

Az Erzsébet-kori Anglia mindennapjai, színei, szagai vesznek körül bennünket, amint kinyitjuk a könyvet. Urak és mesteremberek élete tárul elénk, meg uzsorásoké és gonosztevőké. Aki szívesen merül bele a történelembe, annak kincsesbánya ez a mű. Mint ahogy annak is, aki a tehetség kifejlődését és kifejeződését vizsgálná - szerző és főhős párhuzamos zsenialitása teszi páratlanná Burgess utolsó regényét.

Read Ebooks by Anthony BurgessRead information about the author

Ebook Gyilkosság Deptfordban read Online! Librarian Note: There is more than one author in the Goodreads database with this name.

Anthony Burgess was a British novelist, critic and composer. He was also a librettist, poet, playwright, screenwriter, essayist, travel writer, broadcaster, translator, linguist and educationalist. Born in Manchester, he lived for long periods in Southeast Asia, the USA and Mediterranean Europe as well as in England. His fiction includes the Malayan trilogy (The Long Day Wanes) on the dying days of Britain's empire in the East; the Enderby quartet of novels about a poet and his muse; Nothing Like the Sun, a recreation of Shakespeare's love-life; A Clockwork Orange, an exploration of the nature of evil; and Earthly Powers, a panoramic saga of the 20th century. He published studies of Joyce, Hemingway, Shakespeare and Lawrence, produced the treatises on linguistics Language Made Plain and A Mouthful of Air, and was a prolific journalist, writing in several languages. He translated and adapted Cyrano de Bergerac, Oedipus the King, and Carmen for the stage; scripted Jesus of Nazareth and Moses the Lawgiver for the screen; invented the prehistoric language spoken in Quest for Fire; and composed the Sinfoni Melayu, the Symphony (No. 3) in C, and the opera Blooms of Dublin.
-Wikipedia
Ebooks PDF EpubAdd a comment to Gyilkosság Deptfordban
Read EBOOK Gyilkosság Deptfordban by Anthony Burgess Online free

Download PDF: gyilkossg-deptfordban.pdf Gyilkosság Deptfordban PDF