Read De uitvinder van de natuur: het avontuurlijke leven van Alexander von Humboldt by Andrea Wulf Free Online


Ebook De uitvinder van de natuur: het avontuurlijke leven van Alexander von Humboldt by Andrea Wulf read! Book Title: De uitvinder van de natuur: het avontuurlijke leven van Alexander von Humboldt
The author of the book: Andrea Wulf
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 26.80 MB
Edition: Uitgeverij Atlas Contact
Date of issue: June 9th 2016
ISBN: No data
ISBN 13: No data

Read full description of the books De uitvinder van de natuur: het avontuurlijke leven van Alexander von Humboldt:

Alexander von Humboldt (1769-1859) was een moedige ontdekkingsreiziger en de bekendste wetenschapper van zijn tijd. Hij had een grote honger naar avontuur en ontdekkingen, hij beklom de hoogste vulkaan ter wereld, reisde door Siberië, waar de bevolking aan miltvuur leed, en deed onderzoek in de meest afgelegen gebieden. Met zijn ideeën was hij zijn tijd ver vooruit.

Andrea Wulf beschrijft zijn gedurfde expedities en geeft op toegankelijke wijze inzicht in zijn baanbrekende onderzoek naar de vorming van het landschap op verschillende continenten. Humboldt wist toen al dat menselijk ingrijpen effect heeft op het klimaat. Zijn gedachten werden aangescherpt door zijn vriendschappelijke relaties met Goethe en Jefferson, en vormden een inspiratiebron voor grootheden uit diverse disciplines, onder wie Darwin, Bolívar, Wordsworth en Thoreau.

Read Ebooks by Andrea WulfRead information about the author

Ebook De uitvinder van de natuur: het avontuurlijke leven van Alexander von Humboldt read Online! Andrea Wulf is a biographer. She is the author of The Brother Gardeners, published in April 2008. It was longlisted for the Samuel Johnson Prize and received a CBHL Annual Literature Award in 2010. She was born in India, moved to Germany as a child, and now resides in Britain.


Ebooks PDF EpubAdd a comment to De uitvinder van de natuur: het avontuurlijke leven van Alexander von Humboldt
Read EBOOK De uitvinder van de natuur: het avontuurlijke leven van Alexander von Humboldt by Andrea Wulf Online free

Download PDF: de-uitvinder-van-de-natuur-het-avontuurlijke-leven-van-alexander-von-humboldt.pdf De uitvinder van de natuur: het avontuurlijke leven van Alexander von Humboldt PDF